ESP8266 projektek

WeMod D1 vs Wino

2017. január 04. - hpapagaj

Ha keres egy alkalmas platform a tárgyak internete és a vezeték nélküli kommunikáció Egyszer hozzájárult a projekt Kickstarter Wino (a képen balra). Az az elképzelés, én és esett egy nagy hasznát Cortex-M0 processzor az ideális az ár / teljesítmény arány. Board jött 10 hónap, de a lelkesedés lassan átadta helyét a kiábrándulás. Annak ellenére, hogy ez egy német projekt, így nekem minden jön vissza, befejezetlen, amíg a végén - miután az összes, még abban az időben írom ezt a cikket, egy linket egy weblapon Wina, ki vezet letöltése HW adatokat akár 404 (http: / /wino-board.com/index.php/en/?Itemid=672) és szakasza alapján példák képzeltem valójában valami más, mint csak egy kép (http://wino-board.com/index.php/en/wino -board / példákat). Szerencsére tettem találni egy megfelelő lemez Jirka meteorológiai állomás futott a projekt Wemos.cc kifejezetten Wemos.cc D1 mini (a képen jobbra).

 

IMG_9632_crop_web

 

Így aztán nem habozott, és elrendelte, hogy a teljes készlet és az érzékelő DHT11 (tudom DHT11 használhatók fel a szobájában, de számítok az új tervezet pajzs DHT22). Amikor a csoport érkezett december elején, már más gondok, és nem az idő, vagy a hangulat, hogy játsszon. Már javult a helyzet, szeretnék írni egy rövid összehasonlítást a két modul.

 

Wino

IMG_9533_web

 

Plate ötvöző Cortex M0 32 bites processzor 128kB Flash memória és 16 KB RAM, komplett WiFi SoC ESP8266EX alátámasztott, egy ismeretlen flash memória. Mivel az üzletek maguk Wino táblák és pályán nem túl Breadboard barátságos, Rendeltem egy jelentést a terjeszkedés 3.3V stabilizátor és egy USB csatlakozó feltöltéséhez szkripteket. Tedd Arduino IDE kellett telepíteni támogatást Arduino SAMD és Wino kommunikációs könyvtárat. A végeredmény szánalmas de nekem - a hiányzó példák, nagyon kicsi közösség, képtelen OTA programozás és hála az apró kerámia antenna és lényegesen rövidebb tartományban okozta a nagy csalódás (és ezzel nem vagyok egyedül - ti. http://wino-board.com/).

WeMos D1 mini

IMG_9623_crop_web

A tábla tartalmaz egy "standard" modul ESP12E, személyzettel ESP8266EX SoC, 4 MB Flash memória. USB interfész, a chip CH340, amely vettem miután viszonya FTDI driver. A modult szállított firmware telepítése NodeMCU LUA. A modul a pályán mindkét irányban egy barátságos váll breadboard és programozása Arduino IDE nem volt egyetlen probléma. Így számomra az egyértelmű választás -, hogy az ár ($ 6 százalék WeMos még DHT pajzs, míg 15EUR per Wino USB Shield) és a használat mértéke a saját igényeinek.

ESP8266 kezdőknek - hogyan kell igazán vegyenek részt

Az elmúlt napokban, már többször találkozott a problémával, hogy egyes olvasók szeretnék használni egy modult ESP8266 (főleg ESP-12), de nem tudja, hogyan, hogy vegyenek részt az alapos és megbízható többnyire működött. Ezért úgy döntöttem, hogy írok egy cikket, amelyben megpróbálom összefoglalni a tapasztalataimat, és leírja a bevonása, amit használni, és hogy én már elégedett.

 

Először is, számos tanulsággal:

  1. SOHA ne csatlakoztassa GPIO közvetlenül az ESP 3V3, vagy GND !!! Néhány ezek közül az elején a program generált jelek, ami károsíthatja a belső tranzisztorok, amikor részt vesz a "kemény".
  2. Használjon jó minőségű áramellátás - Láttam egy kétségbeesett ember, aki próbálja a hatalom az ESP csak 3V3 kimenete FTDI átalakító - ez (talán) nem működik, amíg a felvétel FW, de ez zavarja a normális menetében a processzor! Tápegységek névleges 3V3 I / 500 mA
  3. Alapvető kapcsolat hardver alapul ajánlott kapcsolatok, ez jelenik meg a dokumentációban az Arduino mag ESP8266

ESP_improved_stability

Idővel jöttem kismértékű módosításával komponens értékek, amelyek fogom leírni az alábbiakban, de először a fontosságát az egyes elemek:

R4 ellenálláson meghatározására használják a megfelelő nyugalmi szintje a RESET bemenet SoC. 10k elegendő laboratóriumi körülmények között, de elhelyezése a területen, vagy ipari környezetben, azt bizonyította, hogy csökkentsék a méretét 4k7.

Az R1 ellenállás meghatározására használják szintek CHIP a POWER DOWN bemenet, gyenge pull-up, ami be van építve a belső SoC nem elég, így meg kell csatlakoztatni külső ellenállás 10k.

Az R2 és R3 együtt értéket GPIO2 meg, hogy hogyan SoC viselkedés bekapcsolásnál. Lehetőségek a következők:

GPIO 0 GPIO 2 GPIO 15
UART Download Mode (Programming) 0 1 0
Flash Startup (Normal) 1 1 0
SD-Card Boot 0 0 1

Számunkra ezért megfontolásra UART módban le a firmware feltöltése és a Flash Üzembe normál működéshez. Az ellenállások értékei, amelyek bizonyítottan nekem 4k7 R2 és R3 mint 2k2. Adok még tovább felhúzó ellenállás 4k7 a GPIO2 - de ez az ellenállás nem szükséges, mert ott ESP12 mellékel kék LED, amely biztosítja a megfelelő szintre. Ha azt szeretnénk, hogy az ESP programban, én úgy, hogy GPIO0 húzza GND keresztül ellenállása 120 ohm, és kapcsolja be a készüléket. Megvárom villog a LED-ek, GPIO0 kibocsátási és azonnal kezdjük feltölteni a firmware-t.

C1 kondenzátor eltorlaszolhatóak tápfeszültség - multiméter közben mérni áramfelvétel 60mA, de valójában ezek a pillanatok sugárzott áramcsúcsokat hogy elérje több mint 300m. Ezért ez a kondenzátor párhuzamosan nagyobb minőségű elektrolit kapacitású legalább 47uF - nagyon szép videó egy magyarázat ebben a témában elérhető kell tenni itt.

Csökkentett energiafogyasztás - Deep Sleep Mode

Gyakorlatilag az egyetlen módszer eddig feltárni, hogy a fogyasztás csökkentése, és ezáltal legalább valamilyen forgalmat akkumulátor használat DeepSleep mód. Az elv egyszerű - mielőtt DeepSleep hogy lényegében az egész rendszer leáll, az időzítőt a kívánt időpontra. Ennek letelte után a kimeneti szint nem GPIO16 L. kombinálása GPIO16 a RESET terminál ellenálláson keresztül egy (sajnos az ellenállás értékét kell időnként laborovat - amit eddig bizonyítottan értéke 150 ohm) érjük el újraindítani a teljes kerülete után timeout. Tehát minden működik úgy, hogy az ESP rendszer visszaáll a beállított ideig - itt azt kell elkalandoztam egy kicsit, hogy a firmware-t. Azt találtuk, hogy ha azt követően minden kezdje újra beállítani a WiFi része csatlakoztatható az AP és SDK még átírta a belső konfiguráció, amely flash memóriában. Sajnos azonban ez a memória korlátozott számú átirata, ami ugyan az akkumulátort, és gyakori használata Mély alvás vezethet gyors romlását memória és erőgépekkel. Bypass tud úgy, hogy letiltja az SDK mentéshez villogni. A cikk végén letölthető az új verzió a könyvtár WiFiConfig hogy ez már így kezelt (jelenleg kezeli alkalmi kár WiFi konfigurációs flash, találkozott Mr. Šimoník).

Nos, ez minden valójában ... Vagy tényleg nem - én voltam az egyik olvasó, kezdő, kérte, hogy egyszerűsíteni a dolgokat még magyarázható. Tudod, sajnos, hogy ezen az oldalon nem lehet - Nem akarom, hogy ismertesse a program alapvető szerkezetét és funkcióját könyvtárak, hogy én is érzem, hogy jogosultak - különösen, ha nem én írtam én és azok csak tudják, egy tanulmány a forráskódot. Szívesen elmagyarázom, hogy mi lesz, de nem elsődleges felelős azért, mert nem csinál semmit, és én projektek kerülne � hacsak valaki segített

ESP8266 kezdőknek - projekthez OTA AP

Olvasó rábukkant a problémát a diszfunkcionális OTA kezelõmodult ESP8266 ha az ESP be van állítva az AP. A konferencia ebben a témában, olvastam néhány cikket, ahol más emberek panaszkodnak ugyanazt a viselkedést. Vagyok, de az egyik projektek OTA az AP használni, és eddig (kopogás, kopogás) vagyok komoly probléma felmerült. Tehát Megígértem, hogy hozzon létre egy demonstrációs projekt, ahol megmutatom, hogyan oldottam meg a problémát.

 APOTAAPSel

Szóval csak kivonat a nyers mag, amely megoldja a beállítást modul az AP mód és OTA része egy Adtam egy pár hibakeresés nyilatkozatok.

Amikor az OTA AP alábbiak szerint járjunk el:

Fordítsam a projekt, és (ha ez az első "tiszta" modul), töltse fel a soros porton keresztül a készülék.

Aztán az újraindítás után a számítógép csatlakoztatva van az új AP (lásd. Fejléckép cikk). Fontos megjegyezni, hogy az IP-hálózat által biztosított AP létre ESP8266 tartományban van 192.168.4.X és semmiképpen ne ütközzenek a meglévő Ethernet hálózatok a számítógépen.

Az Arduino IDE eszközök a Port bejegyzés jelenik meg az új készülék (esetemben a 192.168.4.1 és a nevét APOTA) kiválasztom (egy ehhez nem kell egy screenshot az én Linux valahogy nem hajlandó, hogy a kép, ha a kibővített kínálatát �).

Aztán már a szokásos módon - vázlat lefordítani, és kattintson a nyílra rögzíteni azt a OTA feltöltési modul

APOTAIDE

Az biztos, rekord ellenőrzött többször, míg én a soros terminal monitort hibakeresési kimenet port.

OTATerm

Az egész projekt valóban nagyon egyszerű, és tele van az archív projekt az Arduino IDE.

És végül, a hagyományosan alkalmazott változatok:

OS: Linux Ubuntu 16.04 LTS (bár az eredeti projekt és a terhelés a Windows 7 Professional x64)

IDE 1.6.9

ESP8266Core: 2.3.0-RC1

VIRTUÁLNÍ SÉRIOVÝ PORT POMOCÍ ESP826

Talán néhány olvasó emlékezni fog a cikket a további WiFi lemez RAMPS1.4 és a nyomtató Rebel II általam közzétett néhány évvel ezelőtt. Megemlítettem stupido programot írtam igazolására funkcionalitása "virtuális Wi-Fi Wire." A program még nem volt lehetséges, hogy tegye közzé, mert az ESP Core Arduino stabil volt verzió ösztönzése szélesebb puffer vett karakterek, és így átviteli jellemzőit néha elhagyjuk. Az új verzió (ami a GitHub) már most is támogatja a nagy bemeneti buffer, bár újra be, de a fejlesztők dolgoznak a teljesen telített Arduino az ESP32, így az új kernel a közeljövőben valószínűleg megvallani. Ez körülbelül egy hónap, amit én kb 20 éves, ő találkozott ismét a férfi, akit nagy tisztelettel és aki szükség véletlenül "WiFi vezeték", úgyhogy kezdett exhumálás és javítása kimenetelét és bemutatása a nagyközönség ...

20161010_200000_web-768x576.jpg

 

A firmware, amely megvalósítja a hálózati kapcsolat a transzfer a soros portot ESP8266 volt ott elég hosszú ideig (lásd. Az ESP-Link, ami szerintem a legsikeresebb), de a variációk, hogy láttam szenved ugyanazon betegség - meg kell beállítani a paramétereket a soros kapcsolat a web felület, akkor lehetséges, hogy adatokat küldjön mindkét irányban. Egy másik kérdés az átadása állami vezérlőjelek RTS, CTS, DSR, DTR, amely, mint amennyire én tudom, hogy még nem sem az elérhető firmware-t. Szerencsére van egy módja annak, hogy megoldja a problémát. 1997 óta nem történt kiterjesztése a telnet opció hálózati átviteli interfész paraméterei és állapot információ soros port emuláció hálózaton keresztül, az úgynevezett hálózati virtuális terminál (NVT). Ez a kiterjesztés meghatározott RFC2217 (még címkézni kísérleti), és én vagyok távol az első észre. Ami fontos számunkra az, hogy előttem észrevették ezt a lehetőséget és uraim más freeware virtuális soros port driver Windows. A kíváncsiak is készített egy szép bevezetés a NVT. Szóval programozott munkaeszköz RFC2217 az Arduino és itatni kommunikációs cache-pufferek, TCP socket és a soros port. A tesztek azonban azt mutatták, a probléma - puffer (FIFO) hardveres soros porton ESP8266 kapacitása csak 128 bájt, ezért nagyobb sebességgel port elhagy karaktereket. Kezdetben foglalkozni, mint írtam, a további puffer, de ez a lehetőség később eltávolították a Core. Exhumálás, amin már ezért elsősorban a keresést a "korhely" ideje - a program, konvertálni a sablonba az ESP és a hozzá hibakeresés nyilatkozatok (néhány én még a kód maradt, és csak egy zapoznámkoval így is megtalálja ...) mérésére az időt különböző pozíciókban. Kiderült, hogy a leghosszabb tart, adatokat küld a TCP kapcsolat.

screenshot-2016-10-10-11-01-40

Az ábra azt mutatja, hogy az adatok küldése gyakorlatilag bármilyen kapcsolat volt kb 0,2 másodperc, ami elég volt ahhoz, hogy nagyobb sebességgel buffer overflow fogadására soros port és az adatvesztés. Szóval letölthető és telepíthető közvetlenül a Core ESP8266 GitHub, engedéllyel configuration.h nagyobb puffer, és azt akartam, hogy tesztelje már nem léteznek veszteségeket. De elfelejtettem zapoznámkovat méréseket, így letöltése és a teszt futtatása, kaptam ezt az eredményt:

Átviteli idő, az új mag, csökkent mintegy 500us, amely felgyorsítja a körülbelül három nagyságrenddel! Szóval nyugodtan választható puffer lehet ismét kikapcsol és az adatok elvesztését már ott egyébként. Tehát, ha valaki használja ezt a projektet, ezért javasoljuk, hogy használja Core> 2.3.0, amely jelenleg sajnos csak GitHub változat.

A program újra használható, gyakorlatilag az összes modult, amelyeket közzé - hála NBNS Például lehetőség van arra, hogy olvassa el a készüléket a szimbolikus nevet és nem kell keresni a DHCP-cím (VSP2 az alábbi ábrát)

screenshot-2016-10-10-10-40-40

 

A használt sablon, amit épített egy utód sablonokat itt közzétett (ami szintén közzé kell tenni, miután tuning) számos új fejlesztéssel, amit szeretnék megemlíteni. Először sikerült némileg csökkenteni a memória követelmények és terhelésének csökkentése hálózati forgalmat stopposoknak. Ez lett dolgozva konfiguráció mert rájöttem, hogy ha szüksége lesz egy olyan programot létrehozni egy termék, nem szükséges, hogy OTA, amelyeket fel lehet használni gyakorlatilag az IDE, vagy a segítségével a Python script. Most az igényeinek "termelés" firmware frissítés tettem hozzá azt a lehetőséget, hogy frissítse a firmware-t a webes felületen keresztül (lásd: <ip> / frissítés egy egyszerű webes felületen keresztül firmware frissítés). Annak érdekében, hogy számunkra a firmware az eszközt nem rögzíti sok Jouda, ott van a lehetőség, hogy megvédje a honlaphoz való hozzáférés felhasználónévvel és jelszóval. Nos, jelenleg elég erodálja a biztonsági tárgyak internete, és azoknak is, akik megpróbálják "feltörni" a kódot kell dolgozni egy kicsit több nehézséggel felhasználónevét és jelszavát eltorzítva (ejtsd "taknějakskorojako titkosított"). A kíváncsiak be van állítva obfuscator.h és meg kellett ásni a sötétebb részein az oldal, így alapítása, mert az alkalmazott technika a leggyakrabban használt vírusok.

Amik tévednek túl

Annak ellenére, hogy megpróbáltam, van néhány dolog, amit még nem működnek. A projekt valóban programozható támogatás átadása és a beállítási DTR / DSR / RTS / CTS (ez nem lehet gond, hogy ellenőrizzék I / O láb, mert minden projekt más), ez a támogatás dolgozik Folyóirat / IP átirányítója a Tactical Software (tesztelt Trial verzió), de sajnos én nem horganyzásuk átadása VSP HW-csoport annak ellenére, hogy a támogatás általuk írt dokumentációt. Üdvözlöm tehát, ha a projekt úgy néz ki, a szemét, és talán kiderül, hogy az egész idő alatt nem láttam a fától az erdőt �.

ESP8266 Mit venni és linkek

# NodeMcu DevKit - Azt javasoljuk, hogy a kezdeti tanítás ESP8266!

New Wireless module CH340 NodeMcu V3 Lua WIFI Internet of Things development board based ESP8266
http://www.aliexpress.com/item/NodeMcu-Lua-WIFI-development-board-based-on-the-ESP8266-Internet-of-things/32339203041.html

NodeMcu base ESP8266 testing DIY Breadboard
http://www.aliexpress.com/item/NodeMcu-base-ESP8266-testing-DIY-Breadboard/32457259665.html


#ESP8266 ESP07

ESP8266 ESP-07 WiFi modul (IMHO a legjobb változata mi történik)
http://www.aliexpress.com/item/ESP8266-serial-WIFI-model-ESP-07-Authenticity-Guaranteed/32411148666.html

Redukció na 2,54mm pin header (wifi modul lyuktávolság 1,27mm)
http://www.aliexpress.com/item/ESP8266-serial-WIFI-module-adapter-plate-Applies-to-ESP-07-ESP-08-ESP-12/32381092806.html

Linearis 3,3V stabilizator. Vigyázz, más csatlakozás, mint a 78xx!!! lásd datasheet
http://www.aliexpress.com/item/5-PCS-LM1117T-3-3-LM1117T-LD1117-regulated-hym-selling-3-3-v-220/32338626964.html

Én ezt a DC-DC átalakítók. Ez fényűzően kicsi.

http://www.aliexpress.com/item/RC-Airplane-Module-Mini-360-DC-Buck-Converter-Step-Down-Module-4-75V-23V-to/32266152653.html

Prevodnik logickych urovni 5V <---> 3,3V.
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-4-channel-IIC-I2C-Logic-Level-Converter-Bi-Directional-Module-5V-to-3-3V/32361171646.html

Volitelne pigtail kuls antennahoz. (wifi modul integralt antennaval)
http://www.aliexpress.com/item/2015-Highly-Commend-Gino-U-FL-IPX-to-SMA-Female-Pigtail-Cable/32420927480.html

Ez konverterek logikai szintek állíthatók elő, de aki megéri a pénzt (mintegy 9 Kc) csinál? :-D
Mint ez a munka:

Itt egy pillanatkép a használat vásárolt:
https://learn.sparkfun.com/tutorials/bi-directional-logic-level-converter-hookup-guide


Ez be van programozva a Arduino IDE módosítani. Az új verzió kellett gondolni, hogy használni, mint egy plugin hivatalosan Arduino IDE:
https://github.com/esp8266/Arduino

Telepítse az utasítások szerint:
https://github.com/esp8266/Arduino#installing-with-boards-manager

Bevont a következőket ajánlja:
https://github.com/esp8266/Arduino/blob/esp8266/hardware/esp8266com/esp8266/doc/boards.md#esp-to-serial
ESP-12 majdnem ugyanaz, mint a változat az ESP-07 (valószínűleg különböznek antenna).

Info ESP-07 WiFI modulhoz:
http://www.esp8266.com/wiki/doku.php?id=esp8266-module-family#esp-07


* A stabil használatát, hogy biztosítani kell, hogy a forrás adta 3.3V> = 250 mA (elsősorban átvitel).
* A programozás megkezdése előtt meg kell váltani ESP8266 a bootloader módban.
Device van jelölve, ha a GPIO és GPIO0 GND, akkor lehet feltölteni a firmware.
Egyébként normál indítással vaku.
Újraprogramozásuk nem elég csupán földelt GPIO0, földelni kell, és csak ezután kapcsolja vissza!

* elméletileg kell menni a boot egy SD kártya, de én még nem próbáltam: https://goo.gl/O53SGq

* ESP-07 ma 9 GPIO

* ESP8266 modul áttekintése: http://l0l.org.uk/2014/12/esp8266-modules-hardware-guide-gotta-catch-em-all/

* hardwares specifikacio wifi modulnak: https://github.com/esp8266/esp8266-wiki/wiki#what-is-this-esp8266
- wireless SoC
- GPIO, I2C, ADC, SPI, PWM, ...
- RISC 32bit 80MHz
- 64KBytes of instruction RAM
- 96KBytes of data RAM
- 64KBytes boot ROM
- Winbond W25Q40BVNIG SPI flash 4Mbit (512KByte)

ESP8266 LED világítás: BOARD FILE ÉS összetevők listáján

Rend a fedélzeten forrasztás

Ahhoz, hogy a forrasztás kicsit könnyebb, a sorrendben a forrasztás használom ragaszkodni az egészet együtt a következő:

  • Kezdjük el a tüskesorok a DC-DC átalakító, én forrasztani Ezek hosszú, a legtöbb mutatott lefelé, a műanyag távtartó tetején a tábla
  • Továbbá a 2 × 2 tűs az átkötéseket és a 5 × 1 tüskesorok, Ezek mind megy be a hosszú oldalon, és a műanyag távtartó tetejére
  • Akkor a legjobb, ha forrasztani a 4 × 2 header aljzat (Könnyen, hogy képes legyen le, illetve módosíthatja az ESP-01)
  • Miután kárt tolja a DC-DC feszültség átalakító a forrasztópeckekkel Korábban már. Ez lehet elég unalmas folyamat, és szükség lehet hajlítani néhány csapok egy kicsit, hogy azt ott. Ha kap ez a helyes irányban (a kis csavar megy legközelebbi beállításához ESP foglalat!) Akkor kell forrasztani azt a felső oldala és alsó oldala
  • Ha ez kész, forrasztani a 2 × 4 × 1 bemenet és 1 kimenet csavaros csatlakozókkal. Ügyeljen arra, hogy rengeteg forraszanyag fájt annyira, hogy lesz egy jó kapcsolat a fedélzeten szállítani az összes aktuális
  • És akkor tudunk az utolsó rész, a MOSFET! Orient THEMIS így árt a fém alkatrészek Mindkét befelé és az oldalán a fekete szöveggel kifelé. Nyomja őket előre a tetejétől az aljáig a fedélzeten, és nyomja le THEMIS amennyire fognak menni. Én többnyire THEMIS helyet, így ők fáj Mindkettő kifelé mutat egy kicsit így jobb hozzáférést biztosít a jumper In Between téma (Bár tényleg csak be kell tenni a jumper egyszer felvillan a táblán)

És ennyi, a tábla minden együtt, és készen áll beállítására feszültségátalakító és villogó! Ez olyasmi, amit a következő postban.

 

led.png

ESP8266 LED világítás: újra és története LED

Már körülbelül 1,5 és 2 éve, hogy elkezdtem a projektet, hogy hozzon létre saját vezeték ellenőrzött PWM LED fényerő. Azóta én tartott finomítani a PCB és a kódot, és ez a poszt lesz egyfajta újra és laptörténete QuinLED.

A jövőben hozzászólás és videók mi lesz ennek egy új bemutató, hogy mit szükséges komponenseket, hogyan kell forrasztani az egészet együtt, a program a ESP8266 és a link, hogy Domoticz. Azt is tervezik, hogy hozzon létre hozzászólás LED Teljesítmény fal fogok építeni, hogy a ház minden központosított házamban.

Mi ez, hogyan működik?

Mint mondtam a videóban, egy mondatban, ez egy ESP8266 alapú PWM WiFi szabályozható fényerő. Ez egy csomó mozaikszavak egy mondatban, így megpróbálom elmagyarázni és mindegyik kétségbeesetten.

ESP8266

Az ESP8266 egy mikro-vezérlő, mint talán tudja, egy Arduino vagy Pix. Ezek kis számítógépek, amelyek programozható bizonyos feladatok elvégzésére. A leggyakrabban feladata, hogy kezelje ellenőrző egyszerű függvények belsejében egy eszköz.

Esetünkben a ESP8266 létrehozza a WiFi kapcsolat és futtatja a programot, hogy attól függően a bemeneti érték kap, elsötétíti a csatlakoztatott LED világít, hogy a kívánt intenzitási szintet.

Az általunk használt két GPIO, hogy a ESP8266 van az impulzus a MOSFET.

PWM

Amint azt a videót, PWM módszer digitálisan ellenőrző jel. Az én esetemben használja a tulajdonságait a DIMM a csatlakoztatott LED világít.

Saját program ESP8266 lüktet ez GPIO egy 1000-szer másodpercenként. A szélessége a pulzus meghatározza a kapott fény intenzitását. Mindez jól hangzik egy kicsit technikai, de talán ez a diagram lehet magyarázni, hogy egy kicsit jobban:

pwm

Impulzus szélesség moduláció

Bár a GPIO a ESP8266 létrehoz a pulzáló jelet, a MOSFET erősíti ezt az eredeti feszültség és kezeli az összes aktuális.

MOSFETs

A MOSFET alapvetően egy kapu lehet be- és kikapcsolni nagyon gyorsan. Az ESP8266 csak kezelni nagyon alacsony áramfelvételeket at 3.3V, elég könnyű az egyetlen alacsony fogyasztású LED egy kicsit, de nem több, akkor azt.

mosfet_terminal1.jpg

 

Egy tipikus TO220 csomag MOSFET

A MOSFET-ek használok három csap. Bemeneti, kimeneti és egy kapu. Alapvetően én PCB összeköti a bejövő 12V, 24V vagy 36V (vagy bármi a kettő között valóban, az én design igényeit 5v a legalacsonyabb) a bemeneti pin és csatlakoztassa a kimeneti pin a LED világít.

A kapu csatlakozik egyik GPIO port a ESP8266 és ez, egyszerűen fogalmazva, hogy az egész tervezési munkák!

Mit kíván tenni vele?

Az egész inspirációt ez a projekt, mert azt hittem, a kereskedelmi LED fényerő túl drága, és nem nyújtanak a funkciók vágytam.

Mivel ez egy egyedi megoldás, amely szoftveresen vezérelt, tudjuk, hogy a csatlakoztatott lámpák semmit vágyunk!

Mert az, hogy a későbbi kódot, tettem hozzá egy automatikus számítási tompítása algoritmus, amely meg tudja mondani, hogy mennyi ideig kell venni halványulni [aktuális értékét] és [célérték]. Ez teszi az automatikus és lassú a gyors egyenletes átmeneteket, attól függően, mire van szüksége!

Prototípus

untitledssss.png